Croatian English Italian

SLT laser

 

                                                                    slt

 

SLT (Selective Laser Trabeculoplasty ) laserski je zahvat kojim se poboljšava odvodnja očne vodice iz oka. Pojačanom odvodnjom očne vodice smanjuje se tlak unutar oka (očni tlak) što je ključno za liječenje glaukoma. Za razliku od lasera starije generacije , SLT laser može se ponavljati više puta jer uzrokuje zamjetno manje oštećenje trabekuluma (mjesto odakle započima odvod očne vodice).

KAKO SE IZVODI SLT ?

Nakon kapljične (lokalne) anestezije naslanja se kontaktna leća na pacijentovo oko te se laserskim zrakama tretira mjesto početka odvodnje očne vodice iz oka (trabekulum). Zahvat se obično izvodi u 2 ili više navrata, u trajanju od 7 do 10 minuta. Maksimalan učinak sniženja očnog tlaka očekuje se 2 mjeseca nakon zahvata.

PROF. ZDRAVKO MANDIĆ

prof. Zdravko Mandić voditelj je Referentnog centra Republike Hrvatske za glaukom već dugi niz godina i vodeći stručnjak na području glaukoma u Hrvatskoj. Unazad 20 godina intenzivno objavljuje stručne i znanstvene radove na temu glaukoma, višestruki je pozvani predavač na domaćim i inozemnim kongresima i jedan od rijetkih oftalmologa koji istovremeno izvodi operacije sive mrene i glaukoma (fakotrabekulektomija).

CIJENA SLT LASERA

 

Cijena SLT laser jednog tretmana

100,00 eura 

 

                                                dogovorite