Croatian English Italian

Operacije na suznoj žlijezdi

                                                                   

                                                                    suzna-zlijezda

 

PODIZANJE, CISTE i BIOPSIJA SUZNE ŽLLIJEZDE

U sklopu procesa starenja često uz spuštenu vjeđu i višak kože (ptoza i dermatohalaza) nalazimo i spuštenu suznu žlijezdu (ptoza suzne žlijezde). Radi postavljanja vjeđe u normalni položaj prema oku i postizanja pune vidne funkcije suznu žlijezdu potrebno je operativno podignuti odnosno vratiti je u njenu prirodu poziciju.
Ciste suzne žlijezde (dakriops) operativno se otklanjaju ukoliko svojom veličinom i položajem stvaraju osjećaj neugode i ometaju normalnu pokretljivost oka i vidnu funkciju.
Kao i kod svako drugo tkivo i suznu žlijezdu mogu zahvatiti dobroćudne (npr. ciste ili upala suzne žlijezde ) i zloćudne promjene (npr. adenokarcinom suzne žlijezde). U svrhu postavljanja dijagnoze izvodi se biopsija suzne žlijezde.

 

KAKO SE IZVODE OPERACIJE SUZNE ŽLIJEZDE ?

Sva tri zahvata se izvode u lokalnoj anesteziji.
Kod podizanja suzne žlijezde koncem se učini suspenzija suzne žlijezde posebnim koncem čime se suzna žlijezda vraća u svoj prirodni položaj.
Operacija uklanjanja cista suzne žlijezde izvodi se ukoliko postoji defekt vidne funkcije uz prethodan nalaz magnetske rezonancije koji opisuje cistično tkivo.
Kod biopsije suzne žlijezde uzme se komadić tkiva, pošalje na PHD (patohistološku) analizu te se nakon postavljanja dijagnoze, ukoliko je potrebno, započima liječenje.

 

DOC.DR.SC. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA OPERACIJE SUZNE ŽLIJEZDE

 

Cijena operacije na suznoj žlijezdi

550,00 eura 

 

 

                                            dogovorite