Croatian English Italian

Odstranjivanje ječmenca

  

                                                              jec

 

JEČMENAC – HORDEOLUM, HALACION

 U rubovima vjeđa nalaze se lojne žlijezde koje se izlučuju prema površini oka i čine masni dio suznog filma. Kada je njihovo izlučivanje iz bilo kojeg razloga otežano dolazi do stvaranja upale. Ukoliko upala traje duže vrijeme oko upalnog mjesta formira se kapsula koja onemogućuje djelovanje lokalnog antibiotika te je jedino rješenje operativno uklanjanje upalnog sadržaja i kapsule.

 

KAKO SE IZVODI OPERACIJA JEČMENCA – HALACIONA, HORDEOLUMA ?

Operativno zbrinjavanje ječmenca (halacion, hordeolum ) izvodi se u lokalnoj anesteziji . Odstranjenje upalnog sadržaja i kapsule u velikom broju slučajeva izvodi sa unutarnje strane vjeđe. Sam postupak traje do 30 minuta. Nakon zahvata potrebno je prosječno tjedan dana da se povuku hematom i oteklina vjeđe.

 

DOC.DR.SC.  JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA OPERACIJE JEČMENCA

 

Cijena odstranjivanje ječmenca (hordeolum, halacion)

150,00  eura 

 

                                                  dogovorite